9

 

Viyana’da silahlı saldırı: 7 kişi hayatını kaybetti

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

23:00:30 | 2020-11-02

GlobalKalem

Avusturya’nın başkenti Viyana’nın Schwedenplatz bölgesindeki bir Sinagog yakınında silahlı saldırı meydana geldi. Düzenlenen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Sputnik'te yer alan habere göre, saldırı sırasında bir polis ağır yaralandı. Viyana polisi, yaptığı açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisini vererek, saldırganı yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını kaydetti. Polis, ayrıca yurttaşlara olay yerinden uzak durma çağrısında bulundu.

Öte yandan Avusturya medyası, bazı restoranlardaki kişilerin rehin alındığını duyurdu. İddia henüz resmi makamlar tarafından teyit edilmedi.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan saldırganlardan birinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi. Viyana polisi, bir sonraki açıklamasında bir saldırganın öldürüldüğü, diğerinin kaçtığını açıkladı.

Bununla birlikte saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırının terör eylemi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Sinagog yakınlarında çok sayıda silah sesi duyulurken, saldırganın olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

'ŞU AN AÇIK BİR TERÖR SALDIRISI ALTINDAYIZ'

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki çatışmalara ilişkin İçişleri Bakanı Karl Nehammer, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Nehammer, şehrin turistik bölgesi birinci Viyana’da polis ve saldırganlar arasında çıkan çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada detay paylaşmazken, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız" şeklinde konuştu.

Öte yandan kamu yayıncı kuruluşu ORF’in İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, olayda ilk belirlemelere göre bir polisin ağır yaralandığı, saldırganlardan birinin öldürüldüğü bir diğerinin ise yakalandığı bildirildi.

Bu arada Viyana Ambulans Birimi Sözcüsü Daniel Melcher, Avusturya Haber Ajansı APA'ya yaptığı açıklamada, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, henüz bir net bir tespitin yapılamadığını duyurdu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor.

Yerel basında yer alan bilgilere göre, henüz durum polis tarafından kontrol altına alınamadı, kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor.




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1