9

 

Kılıçdaroğlu'ndan Genelkurmay Başkanına mesaj:Siyasete karışma

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Katar ve TSK" gündemiyle dönen tartışmalara ilişkin "Mustafa Kemal'in ordusunu kim savunacak? İki kurumun siyasete bulaşmaması lazım. Genelkurmay Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı," ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili son olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler konuşmuş, CHP'yi eleştirmişti.

13:33:38 | 2020-12-02

GlobalKalem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Katar ve TSK" açıklamalarına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in sözlerinden sonra da devam etti.

Kılıçdaroğlu, "Ordunun hakkını hukukunu kim savunacak? Mustafa Kemal'in ordusunu kim savunacak? İki kurumun siyasete bulaşmaması lazım. Genelkurmay Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı." diye konuştu.

 Habertürk TV'de katıldığı televizyon programında, Sakarya'da kurulu Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC'ye devrini gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış…” demişti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de konuyla ilgili "Türk Silahlı Kuvvetleri, karada, denizde ve havada kendisine verilen her görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiştir. Bundan sonra da aynı şekilde canı pahasına başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bir milletvekilinin Silahlı Kuvvetlerimiz için 'satılmıştır' gibi bir ifadeyi kullanması hiç hoş olmamıştır, çok yanlıştır. İnanıyorum ki hukuk da bunun gereğini yerine getirecektir. Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz." demişti.

KILIÇDAROĞLU: MUSTAFA KEMAL'İN ORDUSUNU KİM SAVUNACAK?

Konuyla ilgili Kayseri'de düzenlenen muhtarlar toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu ise "Değeri 20 milyar dolar Tank Palet fabrikasının. Fabrika ordunun. 20 milyar dolarlık ordunun Tank Palet fabrikası Katar ordusuna verildi. Kaç liraya verildi bilen var mı? 0 dolar. 1 dolar dahi almadılar. Ordunun hakkını hukukunu kim savunacak? Mustafa Kemal'in ordusunu kim savunacak? İki kurumun siyasete bulaşmaması lazım. Genelkurmay Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı," ifadelerini kullandı.

Muhtarların Sezgin Tanrıkulu'nun Aktroller tarafından paylaşılan montajlı fotoğrafları üzerine gelen soruya ise "Sezgin Tanrıkulu'nun katıldığı cenaze töreni Tahir Elçi'nin cenaze törenidir. O cenaze törenine bütün siyasi partilerden katılım var. Photoshop yapılıyor, tabutun başına terör örgütünün bayrağı konuyor ve yayınlanıyor. Bu konuda faili aramak için davalar açıldı. Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır Baro Başkanlığı yaparken en açık şekilde teröre karşıyız diye açıklama yapan kişidir," yanıtını verdi.




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1