9

 

Hacettepe akademisyenlerinden Boğaziçi'ne destek mesajı

Hacettepe Üniversitesi akademisyenleri, yayımladıkları açıklamayla Boğaziçi protestolarına desteklerini ilan etti.

21:38:14 | 2021-02-21

GlobalKalem

Hacettepe Üniversitesi akademisyenleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ve akademisyenlerine destek mesajı yayımladı.

Boğaziçi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin Melih Bulu atamasına karşı tutumlarına saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne yapılan atamaya karşı öğrenciler ve öğretim üyeleri meşru taleplerini medeni ve barışçıl yöntemlerle kamuoyunun dikkatine getirmişlerdir. Türkiye’nin dört bir yanından en yüksek puanları alarak Boğaziçi Üniversitesinde öğrenim görmeye hak kazanan gençlerimizin şiddet görmeleri, gözaltına alınmaları ve kötü muameleye tabi tutulmaları vicdanımızı yaralamıştır. Anayasal bir hakkın kullanılmasına yönelik saldırgan, aşağılayıcı, cinsiyetçi ve suçlayıcı yöntemler bizi derinden kaygılandırmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’ni ülkemizin en iyi üniversitelerinden biri yapan öğretim üyelerine, öğrencilerine ve geleneklerine saygı gösterilmelidir” denildi.

"TEPKİNİN NEDENİ ÖĞRENCİLERİN VE AKADEMİSYENLERİN YOK SAYILMASI"

Atama sürecinde öğrencilerin ve akademisyenlerin yok sayıldığı, tepkilerin de bu yüzden büyüdüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere ver verildi:

“Ortaya çıkan tepkinin ana nedeni üniversiteye rektörlük atama sürecinde üniversite temel paydaşlarının (öğrenciler ve öğretim üyeleri) söz haklarının yok sayılması ve karar süreci dışında tutulmasıdır. Oysaki üniversiteler ancak bilimsel ve idari özerklik olduğu zaman evrensel ölçekte bilim üreten kurumlar haline gelebilirler.

Bizler, Hacettepe Üniversitesi’nden öğretim üyeleri olarak, Boğaziçi Üniversitesi’nde haklı tepkilerini gösteren öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yanında olduğumuzu kararlıkla vurgularız. Ayrıca, karar verici konumundaki yönetici ve kurumları üniversite özerkliğini sağlamak için gerekli hukuki adımları atmaya davet ederiz.” (HABER MERKEZİ)




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1