9

 

Çin'de banknotlar da karantinaya alındı!

Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kağıt paralar dezenfekte ediliyor. Şinhua’da yer alan habere göre, Çin Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, Covid-19’un daha da yayılmasını engellemek için kullanılmış banknotların ‘karantina altına’ alındığı duyuruldu.

18:14:33 | 2020-02-16

GlobalKalem

GLOBAL KALEM-Yeni tip korona virüsü nedeniyle ölü sayısının 1666'ya yükseldiği Çin'de banknotlar da karantinaya alındı. Virüsün yayılmasını engellemek için morötesi ışınlar ve yüksek ısıyla dezenfekte edilen banknotlar yedi ila 14 gün kasalarda tutulacak.

Açıklamada, morötesi ışınlar ve yüksek ısıyla dezenfekte edilen banknotların yedi ila 14 gün kasalarda tutulacağı ifade edildi. Bankaların müşterilere gerektiğinde kullanılmamış yeni para verebileceği belirtilen açıklamada, ‘karantina altına’ alınan banknotların gözlem süresi dolduktan sonra piyasaya sürüleceği kaydedildi. (Sputnik)




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1