9

 

Beyrut’ta göstericiler bakanlık binalarını işgal etti

Beyrut’un merkezindeki Şehitler Meydanı’nda toplanan bir grup gösterici, 4 Ağustos Salı günü Beyrut Limanı’nda meydana gelen şiddetli patlamadan sorumlu tuttukları siyasi isimleri ve yetkilileri protesto etti.

23:44:35 | 2020-08-09

GlobalKalem

Beyrut'ta en az 158 kişinin öldüğü binlerce kişinin yaralandığı patlamanın ardından başlayan protestolar sürüyor. Göstericilerin Çalışma Bakanlığı ile Göç İşleri Bakanlığı binalarını işgal ettiği belirtildi.

Şehitler Meydanı’na yakın Meclis binasına yürüyen ve aynı zamanda bölgede konuşlanan güvenlik güçlerine taşla saldıran eylemcilere, güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı’nın aktardığına göre Beyrut’ta göstericiler Çalışma Bakanlığı ve Göç İşleri Bakanlığı binalarını işgal etti.

CUMHURBAŞKANI AVN’IN DAMADINA TEPKİ

Bu arada göstericilere katılmak için Şehitler Meydanı’na gelen Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın damadı ve Milletvekili Şamil Rukız, aralarında hiçbir siyasiyi istemediklerini dillendiren eylemcilerin tepkisiyle karşılaştı.

Rukız, istifa konusunu yarın bir grup milletvekiliyle birlikte değerlendireceğini söylese de kendisinin korumaları ile göstericiler arasında bir arbede yaşamasının önüne geçemedi.

Beyrut Limanı’ndaki patlamanın ardından dün başkentte toplanan binlerce vatandaş, kentte deprem etkisi yaratarak 158 kişinin ölümüne ve 6 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açan patlamadan sorumlu tuttukları devlet yetkililerini protesto etmişti.

Parlamento binasına yürümek isteyen ve bazı bakanlık binalarını basan göstericilere güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaşmıştı. Gece geç saatlere kadar süren olaylarda güvenlik güçlerinde görevli 1 kişi öldü, 70’i güvenlik görevlisi 238 kişi yaralandı ve 20 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

 




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1