9

 

Aydın’da doktorlar hasta seçmekte zorlanıyor

Aydın'da vaka sayıları artarken yurttaşlar hastanelerin önünde uzun test kuyrukları oluşturdu. Hastanelerin yoğunluğundan dolayı doktorlar hasta seçmek zorunda kalırken, sağlık emekçileri arasında ise bulaş hızla artıyor.

15:52:20 | 2020-11-28

GlobalKalem

Türkiye’de ciddi sayıda artışa geçen Covid-19 vakalarının ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında Aydın'ın da bulunduğu 14 ilde vaka sayısının yüzde 50 ile yüzde 100 arasında arttığını açıkladı. Özel hastanelerdeki testlerin ücretlerinin pahalı olması, Aydın’da yurttaşları devlet hastaneleri önünde kuyruklara soktu. Yurttaşlar Covid-19 testi yaptırmak ve sonucunu öğrenmek için saatlerce kuyrukta bekledi.

Covid-19 testi için sıra alan hastaların, tüm uyarılara rağmen herkesin geçiş noktası olan ana koridorlarda bekletildiği ve bazı hastanelerde Covid-19 polikliniklerinin diğer polikliniklerle iç içe hizmet verdiği öğrenildi.

Hastanelerin çok sıkıntılı olduğunu ve özellikle son 1 ay içinde hastanelerdeki bulaş hızının arttığını söyleyen SES Aydın Şubesi Eş Başkanı Öznur Özağaç, “Covid-19 test kuyrukları artık hastanelerde kapı dışına kadar taşmaya başladı. Her gün bahçelerde uzun kuyruklar oluşuyor. Atatürk Devlet Hastanesi’nin bir kliniği depremden sonra kullanılmaz hale gelince başka bir yere taşındı. Bunun sonucunda herkes bir arada çalışmaya başladı ve virüsün yayılma hızı Atatürk Devlet Hastanesi'nde bir ay içinde arttı. 100 kişiden fazla personel virüs kaptı ve Aydın'da Covid-19 vakası sebebiyle Aydın Tabip Odası Başkanı Esat Ülkü’den sonra ikinci olarak kantinci bir arkadaşımızı kaybettik” dedi.

“HASTALAR NEFES DARLIĞI ÇEKSE BİLE EVE GÖNDERİLİYOR”

Sürecin yönetilemediğini ve hastanelerin tıkanma noktasında olduğunu vurgulayan Özağaç, “Atatürk Devlet Hastanesi’ dışında merkezde Aydın Devlet Hastanesi de çok yoğun. Doktorlar artık hastaları ayırmak zorunda kalıyor. Covid-19 testi pozitif olan bir hasta nefes darlığı çekse bile eğer evde idare edecek durumdaysa maalesef eve gönderiliyor” diye konuştu.

aydin-da-kuyruklar-uzuyor-doktorlar-hasta-secmekte-zorlaniyor-810521-1.

Vaka sayılarını tam olarak bilmediklerini ancak Aydın’daki durumun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı durumdan daha kötü olduğunu dile getiren Özağaç, “Sağlık çalışanlarından virüse yakalanan kişilerin sayısı çok arttı. Sade Atatürk Devlet Hastanesi ve Aydın Devlet Hastanesi’nde bile 100’den fazla hasta meslektaşımız var. Aydın genelinde şuanda 300 üzerinde sağlık emekçisi virüse yakalanmış durumda” ifadelerini kullandı.




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1